Nişasta sanayi yan ürünü olan Mısır Glüten Yemi, mısırın yaş metotla işlenmesi sonucu fiziksel yöntemlerle ayrıştırılarak elde edilen kaliteli ve ağırlıklı protein kaynağı olarak kullanılan aromatik bir üründür. Ağırlıklı mısır danesinin dış kabuğunu oluşturması gereken ürün, daneden, embriyo (mısır özü), nişasta ve glütenin alındıktan sonra kalan kısımdır. Üretim tesisinin kurgusuna, amaç ve hedeflerine göre ürünün besin içerikleri değişebilmektedir. Mısırın bileşenlerinden ayrışması için kullanılan masarasyon sıvısı ile proteince zenginleştirilir.
Mısır Glüten Yemi ile Mısır Kepeği yem sektöründe isimlendirme kargaşası yaşamaktadır. Çoğu zaman Mısır Glüten Yemi, Mısır Kepeği olarak isimlendirilir. Mısır irmiği üretim tesislerinden çıkan yan mamul Mısır Kepeği olarak adlandırılır. İsimlendirmede etken olan unsur, ürünlerin içerdiği protein miktarı ve üretim prosesidir. %18 protein altı ürünler Mısır Kepeği, %18 protein üzeri ürünler Mısır Glüten Yemi olarak ifade edilir. Mısır Glüten Yemi ve Mısır Kepeği, besin içerikleri ve lezzeti ile hayvan beslemede önemli hammadde konumundadır.
Buğdaygillerden malt ve yem olarak kullanılan önemli bir tahıl bitkisidir.
Buğday, buğdaygiller ailesinden bütün dünyada ıslahı yapılmış tek yıllık otsu bir bitkidir.
Çavdar, bol nişastalı tanelere sahip bir tahıl bitkisidir.
Yulaf, bol nişastalı taneleri için yetiştirilen bir tahıl bitkisidir.
Ayçiçeği Kabuğu
Yağlı tohumların içeriğinde bulunan yağın alınması sonucu geriye kalan yan mamule küspe denmektedir.
Un üretim tesislerinde yıkanmış ve dinlendirilmiş buğdayların öğütülüp elenmesi sonucu Buğday Kepeği elde edilir.
Etanol üretiminde, nişasta fermantasyonuyla etil alkol (Etanol) elde edilir.
Arpa, Mısır, Yulaf ve Buğday danelerinin ısıl işleme (buhar) tabi tutulup ezilmesinden sonra kurutulması sonucu elde edilen ürünlerdir.
Yağlı tohumların içeriğinde bulunan yağın alınması sonucu geriye kalan yan mamule küspe denmektedir.
Gerek insan tüketimi, gerek hayvan beslemesinde ve sanayinin değişik kollarında hammadde olarak kullanılan önemli bir tahıl kaynağıdır.
Nişasta sanayi yan ürünü olan mısır gluteni, mısırın yaş metotla işlenmesi sonucu fiziksel yöntemlerle ayrıştırılarak elde edilen kaliteli ve yüksek protein oranına sahip bir üründür.
Nişasta sanayi yan ürünü olan mısır özü, mısırın yaş metotla işlenmesi sonucu fiziksel yöntemlerle ayrıştırılarak elde edilen yüksek yağ oranına sahip bir hammaddedir.
Yağlı tohumların içeriğinde bulunan yağın alınması sonucu geriye kalan yan mamule küspe denmektedir.
Yağlı tohumların içeriğinde bulunan yağın alınması sonucu geriye kalan yan mamule küspe denmektedir.
Şeker fabrikalarında şeker elde etmek amacıyla pancarın işlenmesinden sonra geriye kalan yan ürünlerden biridir.
Soya fasulyesinin ekstraksiyon ve uygun ısıl işlem sonrasında elde edilen yağ sanayi yan ürünüdür.
Tam yağlı soya, soya fasulyesinin yüksek sıcaklık ve basınçta ekstrüzyon ve mikronizasyon işlemlerinden birinin uygulanması sonucu elde edilen bir yem hammaddesidir.
Un, içeriğinde bulunan protein ve enerji miktarı ile baklava, börek, pasta ve kek yapımında kullanmanız için üretilmiştir. Kolay açılır hamuru ve lezzeti sayesinde çıtır çıtır börek ve baklava tariflerinizi, taptaze kek ve pasta önerilerini en lezzetli şekilde yapmanıza imkan sunar.